maandag 28 oktober 2013

Aapje


Een tijdje terug haakte ik dit aapje, moest net even zoeken naar het patroon want wist echt niet meer waar ik die nou vandaan had!
Klik hier om naar het patroon te gaan, het is half engels half nederlands. Waarom, geen idee! Maar het aapje is wel een leukerd!
Ga er zeker meer van haken, ook in andere gekke kleurtjes. Leuk voor de Brocante markt ;).

Maar eerst het draakje af maken, het patroon won ik vorige week bij Annemarie, super leuk patroontje waar ook zeker meer van gaan volgen!

Het is het ideale weer om lekker op de bank te handwerken en dat is wat ik vandaag lekker ga doen! Fijne dag :)


donderdag 24 oktober 2013

Mutsje

Wat een weertje he! Vanmorgen heerlijk op de fiets de stad in geweest, kan ook niet anders want er staat geen auto bij de deur ;). Maar toch, ik heb er van genoten. Even wat boodschapjes gedaan, onder andere veiligheids oogjes voor het patroon van het draakje dat ik afgelopen weekend won bij Annemarie en kaarsen, want elke avond staan de kaarsjes hier aan nu het zo vroeg donker word. Gezellig en knus.

Ik kreeg een opdrachtje binnen, weer een Newborn mutsje. Er werd mij een afbeelding toe gestuurd wat ze ongeveer wou, geen patroon natuurlijk. Dus ik heb even tussen de patroontjes gekeken die ik nog had (gebruikte deze), een leuke bloem gehaakt (drie laagjes) en in het hartje wat pareltjes. Super leuk!

En nu, nu ga ik lekker beginnen met het draakje!

dinsdag 22 oktober 2013

Sjaal

Makkelijke sjaal, ik had het in een avondje al af!
Gebruikt, twee bollen fenna garen en een haaknaald zeven.
Ik heb 30 lossen gehaakt, 2 keer lossen, dus 32 lossen in totaal.

1e halve stokje in de 3e losse vanaf de naald, haak nu nog 29 halve stokjes, haak 2 keer lossen, werkje draaien.

Haak op elk half stokje een half stokje, maar pak alleen de 2 bovenste lusjes op (het vtje). Enzovoort, makkelijk zat!
De sjaal is bij mij ongeveer twee meter lang en twintig centimeter breed geworden.

zondag 20 oktober 2013

Biggen muts

Uit het zelfde boek als de konijnen muts, breide ik ook deze leukerd!
Niet voor mezelf, maar voor in de winkel als voorbeeld.
Ik hoop dat jullie een fijn weekend hebben gehad! Wij wel, het weer was heerlijk :).

zaterdag 19 oktober 2013

De lege en de volle kast

Wij scoorden via marktplaats, eindelijk, een boekenkast die precies bij onze andere meubels past! Ik ben er echt blij mee, vult de woning wat op en ik kon mijn boeken van boven halen. Ben nog met de indeling aan het stoeien, niet denken dat het één rij boeken per plank is hoor. Vier van de vijf zijn dubbel gevuld ;).

dinsdag 15 oktober 2013

Mutsje

Vanmorgen weer een ochtendje gewerkt, druk met etiketten plakken op de thee. Nu denken jullie, thee in een handwerkwinkel? Jup, wij gaan ook thee verkopen! Heerlijk al die geuren, leuk ook om als kado te doen. Als het klaar is zal ik hier een foto plaatsen.
Gister nog een newborn mutsje gehaakt op bestelling, dit keer wit met een roze bloem. Vanmorgen op de post gedaan, hopelijk komt het gauw binnen.
Nu met een kop thee en een breiwerkje op de bank, dvdtje kijken van Harry Potter.

zaterdag 12 oktober 2013

Tasje

Vrijdag had ik een aantal ritsen mee genomen op het werk. Ik had namelijk leuke tasjes gezien via Pinterest en wou dat ook eens proberen.
Dit is mijn eerste probeersel, nog niet helemaal tevreden, maar smaakt wel naar meer!

zondag 6 oktober 2013

Granny sjaal

Weer even een berichtje vanaf deze kant! Ben ontzettend druk de laatste tijd, werk nu drie ochtenden! Dat gaat prima, maar af en toe nog wel even de rem erop hoor.. 

In mei organiseerd een goeie vriendin van mij een brocante dag bij haar ouders in de tuin, of ik ook een plekje wou om mijn spulletjes te verkopen. Tuurlijk, al is het voor de gezelligheid! Dus daar ben ik druk over aan het nadenken en brainstormen. Er is al een Klaartje de koe gehaakt en gisteren maakte ik een sjaal af. 

Ik gebruikte mijn 'eigen' granny square patroon, die je hier kunt vinden! Er gingen vier bollen van het wel besproken Fenna garen in van de Wibra.

Fijne zondag!