woensdag 26 juni 2013

Vakantie deken

Even een updateje, lekker op de bank hakend terwijl ik een dvdtje van Harry potter kijk.

Me time! ;)

vrijdag 21 juni 2013

Borduren

Het word wel een beetje borduurderig hier hè? Sorry ;). Het was mij gewoon te warm om verder te haken aan de vakantie sprei, bovendien ga ik die echt niet op tijd af krijgen ;).

Iemand enig idee wat het gaat worden?

woensdag 19 juni 2013

Achtergrond veranderen

Ik ben al zeker een half jaar bezig met het proberen van mijn achtergrond te veranderen op mijn blog. Op de één of andere manier wil dit dus niet! Word er een beetje naar van en het frustreerd mij. Ik doe het namelijk op dezelfde manier als de voorgaande keren dat ik de achtergrond veranderde. Sjabloon, achtergrond aanpassen en dan achtergrond opnieuw instellen, toepassen op je blog maar hij komt niet live op mijn blog te staan.
Heb het ook al via een internet explorer geprobeerd (gebruik altijd firefox) en googlechrome, dacht misschien is dat het. Metdehand.nl werkt namelijk niet in firefox maar wel in internet explorer.
Hebben jullie tips hoe ik mijn achtergrond wel kan veranderen?

Ben wel toe aan een nieuw achtergrondje namelijk ;)

maandag 17 juni 2013

Tuintje



Nou eindelijk even fototjes gemaakt van de plantenbak/ moestuin! Was aan het water geven en dacht er opeens aan dat ik beloofd had foto's te plaatsen, dus bij dezen.

Links staan sla en andijvie plantjes en rechts komt een rijtje rucola op. Wij zijn gek op rucola en het is erg makkelijk te kweken moet ik zeggen, zaaien, wat water geven en het komt binnen een paar dagen al op! Wel water blijven geven natuurlijk ;).
Die houten balken onder aan de foto met dat zwarte erop? Dat is een deksel voor over de rechterkant, met plexiglas zodat het lekker kan broeien.
En onder de bak extra hout opslag, het is natuurlijk onzin om zo'n hele bak vol te gooien met potgrond! Dus de aanmaakhoutjes liggen onder de moestuin ;).

Verder bloeit er al lekker veel in ons tuintje, Lupine heeft de harde wind gelukkig overleefd. Het engelse gras bloeit volop en de steenanjers (rode vooraan) beginnen ook!

Volgende week nog wat sla plantjes halen en denk ook maar wat rode bieten! Zo blijven we lekker bezig.

zaterdag 15 juni 2013

Borduren

In het ban van het borduren! Ik ging op zoek naar borduur patronen, wie mij volgt via Pinterest zal dat wel gemerkt hebben ;). Ik heb van alles leuks gevonden, onder andere twee hele leuke grasparkietjes en deze ga ik eerst borduren. Dinsdag mee naar het handwerkwinkeltje en het garen erbij zoeken!

Ik ging een neuzen op google, om zelf foto's om te zetten in borduurpatronen. Gevonden! Dat wou ik even met jullie delen zodat jullie zelf ook jullie foto's kunnen omzetten naar patronen, het is nog geheel gratis ook! Klik hier om naar de site te gaan.

Onder andere deze Lori waar vriendlief een mooie foto van maakte heb ik omgezet naar borduurpatroon! Zo kunnen we onze hobby's mooi combineren ;)
Ik weet nog niet hoe je het aantal kleuren enzo moet instellen, weet wel dat deze ongeveer 75 kleuren heeft. Best veel als je nog geen borduurgaren hebt ;).

donderdag 13 juni 2013

Borduren

Bijna en dan ook heel erg bijna klaar! Moet nog een beetje bruin van het takje, nog een paar steekjes blauw onderaan de staart en het wit in het kopje. Dan, dan is hij echt klaar!

Dus nu op zoek naar een nieuw borduurpakketje voor mee op vakantie, die schiet voor ons al lekker op!
Vandaag dit werkje afmaken en verder haken aan de vakantie deken ;). 

dinsdag 11 juni 2013

Olifanten bollen

Vanmorgen kregen we gigantische bollen garen binnen, hoeveel kleuren weet ik niet precies. Maar het zijn er echt veel! 2 van elke kleur, ik heb alleen foto's van in de verpakking. Hopelijk kan ik er vrijdag nog even van genieten ;). Het zijn telefoon foto's dus niet helemaal goed gelukt, des ondanks wou ik ze toch graag met jullie delen! De nietmachine is van normaal formaat trouwens!

maandag 10 juni 2013

Vakantiedeken


Een kleine update van de vakantiedeken in wording! Ben al best een stuk verder dan de laatste keer dat ik er een foto van plaatste ;). Ik ga het alleen nu niet meer redden om hem voor onze vakantie af te krijgen aangezien onze vakantie nu drie weken eerder is! Heerlijk toch, scheelt wachten tot het zover is ;).
Ik heb bijgehouden dan ik iets minder dan een uur over één rijtje doe en ik heb al 59 rijen gehaakt, oef! Daar zitten dus al behoorlijk wat uurtjes in.

Verder lekker genieten van ons tuintje! De moestuin is klaar, afgelopen weekend heeft vriendlief met zijn broertje een mooie bak voor me gemaakt. Zal daar later foto's van plaatsen :). Nu de potgrond er nog in en dan kan ik ook los!
En dan nog een beetje lezen, ben nu begonnen in The Lord of the Ring. Wel in het Nederlands hoor, mijn engels is namelijk niet echt goed, haha.
Vrijdag mijn tweede uurtje gehad in het handwerkwinkeltje en morgen ga ik weer! Vind het erg leuk, het hakt er alleen nog wel behoorlijk in. Erg moe de dagen erna en lang slapen, kwestie van wennen!

Voor de nieuwsgierigen onder ons, dit is het winkeltje waar ik 'werk'. Ze zijn druk bezig met de webshop, de eerste dingen staan er al in dus neem gerust een kijkje!




woensdag 5 juni 2013

'Moestuintje'



Dit jaar geen zomerbloeiers bij ons in de tuin! Ik heb ten eerste de verleiding niet meer omdat ik niet meer elke dag de hele dag tussen de mooie plantjes loop en ten tweede wou ik sla enzo gaan kweken en dit kan niet bij ons in de volle grond vanwege de buurt katten.
Dus besloten om in de balkonbakken, die altijd aan de schutting hangen, de aarbeien en de slaplantjes te zetten.

De aardbeien zijn al lekker aan het bloeien, ook zijn de eerst bloempjes al uitgebloeid! De slaplantjes heb ik zelf gezaaid en het zijn al hele jongens geworden, vooral als je ziet wat voor zielig sprietje het was! Ze beginnen al mooi een krop te vormen.

Vriendlief gaat binnenkort een mooie plantenbak maken voor tegen de muur op ons terras, hier wil ik ook andijvie, sla en tomaten e.d. in doen! Dat word vervolgd ;).

Verder ben ik afgevallen! Hoeveel, geen idee. Wij hebben geen weegschaal en die wil ik ook niet. Ik voel me een stuk prettiger nu ik bewuster eet en meer beweeg en ik vind dat het daar om moet gaan en niet om het feit of ik nou wel of niet afval. Maar goed, meevallertje is dus dat ik wel afgevallen ben want ik kan mijn korte broek weer aan! De fijnste die ik heb, knie lang en zit gewoon lekker. Toen ik deze niet aan kon de eerste mooie dagen van het jaar was ik er klaar mee en dat was het moment dat ik besloot gezonder te eten/leven. En het werkt!

Vanmiddag nog gezellig even op de hond van mijn ouders passen en heerlijk van het weer genieten! Doen jullie dag ook?!!

dinsdag 4 juni 2013

Berichtje vanuit de tuin

Veel te mooi weer om binnen te zitten, dus vandaag een berichtje vanuit de tuin.
Vanmorgen op de fiets naar de stad, want ik had mijn eerste reïntegratie uurtje bij het handwerkwinkeltje! Dat ging best goed, lekker wat dingetjes geprijsd en weggezet. Zo'n uurtje is zomaar om! Nu wel een beetje moe, maar dat is wennen. Vrijdag weer een uurtje, zin in.
Verder heb ik niet zoveel om te laten zien, af en toe een rijtje aan de zigzag of een paar kruisjes zetten.